Stoffen stoel schoonmaken, hoe doe je dat?

stoffen stoel schoonmaken

Stoffen stoel schoonmaken, zelf doen?

Een stoffen stoel schoon maken, doe je als volgt:

Verwijder overtollig vuil: Begin als eerste met het verwijderen van eventueel los vuil of kruimels van de stoel. Gebruik hiervoor een stofzuiger met een bekleding opzetstuk of een pluizenroller om stof en vuil te verwijderen.

Controleer het reinigingslabel: Controleer het reinigingslabel op de stoel om te zien welke reinigingsmethoden geschikt zijn voor de stof. Het label kan symbolen bevatten, die aangeven of de stof gewassen mag worden, met welke temperatuur en welke reinigingsmiddelen je kunt gebruiken. Volg vervolgens de instructies op het label nauwkeurig op.

Maak een reinigingsoplossing: Als de stoel geschikt is om nat gereinigd te worden, maak dan een reinigingsoplossing. Je kunt een mild reinigingsmiddel gebruiken, zoals een zachte zeep of een speciale bekledingsreiniger. Meng het reinigingsmiddel met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Test altijd de reinigingsoplossing op een klein, onopvallend deel van de stoel om ervoor te zorgen, dat het de stof niet beschadigt of vervaagt.

Reinig de stoel: Doop een zachte doek of een spons in de reinigingsoplossing en wring het overtollige vocht eruit. Dep voorzichtig de vlekken of vuile plekken op de stoel, zonder te hard te wrijven. Werk van buiten naar binnen om te voorkomen dat de vlek zich verder verspreidt. Laat de reinigingsoplossing enige tijd inwerken op de vlekken, maar laat het niet volledig opdrogen.

Spoel vervolgens de stoel af: Neem een schone doek of spons en maak deze nat met schoon water. Spoel daarna de gereinigde delen van de stoel voorzichtig af om de resten van de reinigingsoplossing te verwijderen. Zorg ervoor, dat je niet te veel water gebruikt, omdat dit de stof kan doordrenken en de droogtijd verlengt.

Laat de stoel drogen: Na het reinigen moet je de stoel grondig laten drogen, voordat je er weer op gaat zitten. Zet de stoel op een goed geventileerde plaats, weg van direct zonlicht en warmtebronnen, die de stof kunnen beschadigen. Tot slot laat de stoel volledig drogen, voordat je deze weer gebruikt.

Professional inschakelen

Als de stoffen stoel niet geschikt is om nat gereinigd te worden of als je twijfelt over het reinigen, kun je overwegen om professionele reinigingsdiensten te raadplegen. Ze hebben de expertise en de juiste reinigingsapparatuur om de stoel grondig en veilig te reinigen. Via onze website kunt u heel gemakkelijk contact opnemen om meer te weten te komen over een stoffen stoel schoonmaken of om ons in te schakelen.

Ook werkzaam in regio

Interessante blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *