Hoe kan je een microvezel bank schoonmaken?

microvezel bank schoonmaken

Een microvezel bank schoonmaken is relatief eenvoudig en vereist niet veel moeite. Hier zijn de stappen, die je kunt volgen om je microvezel bank schoon te maken:

Benodigdheden:

 1. Stofzuiger met borstelopzetstuk
 2. Microvezeldoek of schone witte doek
 3. Emmer met lauw water
 4. Milde zeep of speciale microvezelreiniger
 5. Optioneel: spons of zachte borstel

Microvezel bank schoonmaken – stappen

 1. Verwijder los vuil: Begin met het verwijderen van los vuil en stof van de bank. Gebruik hiervoor een stofzuiger met een borstelopzetstuk. Hiermee kun je stof en kruimels verwijderen die zich op het oppervlak hebben opgehoopt.
 2. Controleer het etiket: Controleer het onderhoudslabel op de bank om te zien of er specifieke reinigingsinstructies zijn. Microvezelbanken hebben vaak een schoonmaakcode die aangeeft welke schoonmaakmethoden veilig zijn. Codes die je kunt tegenkomen zijn “W” (watergedragen reinigingsmiddel is veilig), “S” (gebruik alleen oplosmiddelen), “WS” (watergedragen reinigingsmiddel of oplosmiddel is veilig) en “X” (alleen stofzuigen, geen vloeistoffen).
 3. Voorbereiding van de reinigingsoplossing: Als het etiket aangeeft dat watergedragen reinigingsmiddel veilig is, vul dan een emmer met lauw water en voeg een kleine hoeveelheid milde zeep toe. Roer de zeep goed door het water totdat er schuim ontstaat. Als je een speciale microvezelreiniger hebt, volg dan de instructies op het productlabel.
 4. Reinig de bank: Dompel een microvezeldoek of schone witte doek in de reinigingsoplossing en wring het goed uit zodat het vochtig, maar niet doorweekt is. Test altijd eerst op een onopvallend deel van de bank om te controleren of er geen kleurvervaging of schade optreedt. Veeg vervolgens voorzichtig de vlekken en vuile plekken op de bank af. Werk van de ene kant naar de andere en vermijd te veel wrijven, omdat dit de vezels kan beschadigen.
 5. Laat de bank drogen: Laat de bank natuurlijk drogen. Zorg ervoor, dat je geen warmtebronnen zoals een föhn gebruikt, omdat dit de microvezels kan beschadigen. Het kan enkele uren tot een dag duren, voordat de bank volledig droog is, afhankelijk van de luchtvochtigheid en temperatuur in de ruimte.
 6. Fluffen: Nadat de bank volledig droog is, kun je de microvezels voorzichtig opborstelen of opfluffen met een zachte borstel of een schone, droge microvezeldoek om de oorspronkelijke textuur en uitstraling te herstellen.

Microvezel bank schoonmaken – conclusie

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en vlekken zo snel mogelijk schoon te maken om te voorkomen dat ze dieper in de vezels trekken. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je je microvezel bank schoon en fris houden.

Wbankenreiniger.nl
Einfo@bankenreiniger.nl
P+31 6 14326406

Interessante blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *