Lederen bank schoonmaken – Hoe en met wat?

lederen bank schoonmaken

Lederen bank schoonmaken

Om een lederen bank schoon te maken, kun je de volgende schoonmaakmiddelen gebruiken:

  1. Lederreiniger: Er zijn speciale lederreinigers verkrijgbaar, die specifiek zijn ontworpen voor het reinigen van leer. Volg de instructies op de verpakking om de reiniger correct te gebruiken.
  2. Mild afwasmiddel: Als je geen lederreiniger hebt, kun je een milde oplossing van afwasmiddel en water gebruiken. Meng een paar druppels afwasmiddel met lauw water om een zachte zeepoplossing te maken. Dompel een zachte doek in het zeepwater, wring hem goed uit en reinig voorzichtig het leer. Veeg daarna met een schone, vochtige doek om het residu te verwijderen.
  3. Azijnoplossing: Een mengsel van water en azijn kan ook worden gebruikt om leer schoon te maken. Meng gelijke delen witte azijn en water en breng het aan op een zachte doek. Veeg voorzichtig over het leer en veeg daarna met een schone, vochtige doek om eventuele resten te verwijderen.

Het is belangrijk om de schoonmaakmiddelen altijd eerst op een klein, onopvallend deel van de bank uit te testen om ervoor te zorgen dat ze geen schade of verkleuring veroorzaken. Volg daarnaast altijd de instructies van de fabrikant en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen, omdat deze het leer kunnen beschadigen.

Welke schoonmaakmiddelen kan je beter niet gebruiken?

Er zijn verschillende middelen, die je beter niet kunt gebruiken om een bank schoon te maken, omdat ze de stof kunnen beschadigen of vlekken kunnen veroorzaken. Hier zijn enkele voorbeelden van middelen, die je beter kunt vermijden bij het schoonmaken van een bank:

  1. Bleekmiddel: Bleekmiddel kan de kleur van de stof aantasten en zelfs permanent veranderen. Het kan ook de vezels verzwakken, waardoor de bank kan scheuren of rafelen.
  2. Sterke oplosmiddelen: Oplosmiddelen zoals aceton, thinner, nagellakremover en benzine kunnen de stof beschadigen en vlekken achterlaten. Daarnaast kunnen ze ook giftig zijn en schadelijk zijn voor de gezondheid.
  3. Schurende reinigingsmiddelen: Reinigingsmiddelen met schurende deeltjes, zoals schuurpoeders of schuursponzen, kunnen de stof van de bank krassen en beschadigen.
  4. Ammoniak: Hoewel ammoniak effectief kan zijn bij het verwijderen van vlekken, kan het de kleur van de stof vervagen en zelfs beschadigen. Bovendien kan de geur van ammoniak langdurig aanhouden.

Conclusie – professional inschakelen

Het is altijd raadzaam om eerst het etiket of de gebruiksaanwijzing van de bank of de fabrikant te raadplegen voor specifieke reinigingsinstructies. Als je niet zeker bent of je wilt meer weten over het schoonmaken van een lederen bank, is het verstandig om een professionele meubelreiniger te raadplegen om de bank schoon te maken en eventuele vlekken te verwijderen. Contact opnemen met een professional is op deze website zo gepiept.

Ook werkzaam in regio

Interessante blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *