Hoe kan je het beste een bank opvullen?

bank opvullen

Opvullen van een bank

Het opvullen van een bank kan nodig zijn als de zitkussens versleten of ingezakt zijn. Om een bank op te vullen, heb je een paar materialen nodig. Hier is een algemene gids voor het opvullen van een bank:

Benodigde materialen:

 1. Schuimrubber: Koop schuimrubber van de juiste dichtheid en dikte om de zitkussens van de bank te vullen. Er zijn verschillende soorten schuimrubber beschikbaar, zoals polyurethaanschuim (PU-schuim) of traagschuim. Kies een type dat geschikt is voor jouw comfortniveau en budget.

 2. Kussenvulling: Als je bank rugkussens heeft die moeten worden opgevuld, kun je kussenvulling of polyestervezels gebruiken om ze op te vullen. Kussenvulling is meestal verkrijgbaar in zakken en kan worden aangepast aan de gewenste zachtheid.

 3. Stofferingsspraylijm: Om het schuimrubber op zijn plaats te houden en te voorkomen dat het verschuift, heb je een stofferingsspraylijm nodig. Deze lijm is speciaal ontworpen om schuimrubber aan de stof te bevestigen.

 4. Schaar of mes: Een schaar of een mes is nodig om het schuimrubber op maat te snijden, zodat het perfect in de kussenhoezen past.

 5. Meetlint: Gebruik een meetlint om de afmetingen van de kussenhoezen en het schuimrubber op te meten voor nauwkeurig knipwerk.

 6. Naaimachine of naald en draad: Als je de kussenslopen wilt aanpassen of opnieuw wilt naaien, heb je een naaimachine nodig. Als alternatief kun je met naald en draad werken als je bekwaam bent in het handmatig naaien.

Stappen voor het opvullen van de bank:

 1. Verwijder de oude vulling: Haal de bestaande vulling uit de kussenhoezen en zorg ervoor dat alle resterende materiaalresten worden verwijderd.

 2. Meet en snij het schuimrubber: Meet de afmetingen van de kussenhoezen en snijd het schuimrubber op maat. Zorg ervoor dat het schuimrubber goed past en niet te strak zit.

 3. Bevestig het schuimrubber: Spray een beetje stofferingsspraylijm op de achterkant van het schuimrubber en plaats het in de kussenhoezen. Druk het stevig aan om ervoor te zorgen dat het goed vastzit.

 4. Opvullen van de rugkussens (indien nodig): Als je de rugkussens wilt opvullen, vul ze dan met kussenvulling of polyestervezels om de gewenste zachtheid te bereiken.

 5. Sluit de kussenhoezen: Als je de kussenhoezen hebt aangepast of opnieuw genaaid, zorg er dan voor dat ze stevig zijn gesloten.

 6. Test de bank: Plaats de opgevulde kussens terug op de bank en test het comfort.

Het opvullen van een bank kan een doe-het-zelf project zijn, maar als je niet zeker bent van je vaardigheden, kun je altijd overwegen om een professionele stoffeerder te raadplegen om het voor je te doen.

Wbankenreiniger.nl
Einfo@bankenreiniger.nl
P+31 6 14326406

Interessante blogs