Leren bank schoonmaken

leren bank schoonmaken, Den Haag

Leren banken schoonmaken doe je zo

Het schoonmaken van een leren bank vereist enige zorg en aandacht om ervoor te zorgen, dat het materiaal niet wordt beschadigd. Hier zijn de stappen, die een professional kan volgen om een leren bank schoon te maken:

 1. Verwijder stof en vuil: Begin met het afstoffen van de bank met een zachte borstel of stofzuiger om stof en vuil te verwijderen. Zorg ervoor, dat u alle kussens en spleten tussen de kussens meeneemt.
 2. Test op een klein, onopvallend gebied: Kies een klein, onopvallend gebied op de bank om te testen of het reinigingsmiddel geen verkleuring of beschadiging van het leer veroorzaakt.
 3. Gebruik een mild reinigingsmiddel: Gebruik een mild reinigingsmiddel, dat speciaal is ontworpen voor leer. Breng het reinigingsmiddel aan op een zachte doek en wrijf het voorzichtig over het leer, zonder te hard te schrobben.
 4. Veeg af met een schone doek: Gebruik een schone, droge doek om het reinigingsmiddel af te vegen en eventueel achtergebleven vuil te verwijderen.
 5. Breng leerconditioner aan: Gebruik na het reinigen van de bank leerconditioner om het leer zacht en soepel te houden. Breng de conditioner aan op een schone, droge doek en wrijf het voorzichtig over het leer.
 6. Laat het drogen: Laat de leren bank volledig drogen, voordat u er weer op gaat zitten.

Het is belangrijk om te onthouden, dat verschillende soorten leer verschillende zorg vereisen. Dus raadpleeg altijd de instructies van de fabrikant, voordat u begint met het schoonmaken van uw leren bank.

De verschillende soorten leren banken

Er zijn verschillende soorten leer die gebruikt kunnen worden voor een lerenbank. Hier zijn een paar veelvoorkomende opties:

 1. Leer met een gladde afwerking: Dit is het meest voorkomende type leer, dat wordt gebruikt voor meubels. Het heeft een gladde, uniforme afwerking en wordt vaak behandeld om het duurzamer te maken. Dit type leer is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen.
 2. Aniline leer: Dit type leer is geverfd met een transparante verf, die de natuurlijke schoonheid van het leer benadrukt. Het heeft een zachte, fluweelachtige textuur en een matte afwerking. Aniline leer is gevoeliger voor vlekken en verkleuring dan glad leer. Het heeft echter een unieke uitstraling.
 3. Semi-aniline leer: Dit type leer is vergelijkbaar met aniline leer. Het heeft een licht gepigmenteerde afwerking, die het iets beter bestand maakt tegen vlekken en verkleuring. Het heeft nog steeds een zachte, fluweelachtige textuur en een matte afwerking.
 4. Nubuck leer: Dit is een type leer, dat is geschuurd om een zachte, fluweelachtige textuur te creëren. Het heeft een matte afwerking en een iets ruwere uitstraling dan glad leer. Nubuck leer is gevoeliger voor vlekken en verkleuring dan glad leer. Daarentegen heeft een unieke uitstraling.
 5. Geperforeerd leer: Dit type leer heeft kleine gaatjes, die in het leer zijn geponst. Dit kan worden gedaan om een decoratief patroon te creëren of om het leer ademend te maken.
 6. Gedistressed leer: Dit type leer heeft een bewerkte, vintage uitstraling. Het kan worden geschuurd, gekrast of geëtst om een versleten uitstraling te creëren.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de verschillende soorten leer die gebruikt kunnen worden voor een leren bank. Welk type leer het beste is, hangt af van de gewenste uitstraling en het beoogde gebruik van de bank.

Leren bankstel onderhoudstips

Het onderhoud van een leren bank is belangrijk om ervoor te zorgen, dat deze er goed blijft uitzien en langer meegaat. Hieronder staan een aantal tips om een leren bank goed te onderhouden:

 1. Reinig regelmatig: Maak de leren bank regelmatig schoon met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddel of ammoniak, omdat deze het leer kunnen beschadigen.
 2. Vermijd direct zonlicht: Leer kan verkleuren en uitdrogen door direct zonlicht. Plaats de leren bank daarom niet in direct zonlicht. Gebruik eventueel gordijnen om het leer te beschermen.
 3. Maak gebruik een conditioner: Gebruik af en toe een leer conditioner om het leer zacht en soepel te houden. Breng de conditioner aan met een zachte doek en wrijf het in het leer totdat het volledig is opgenomen.
 4. Vermijd vocht: Leer kan beschadigd raken door vocht. Dus vermijd het morsen van vloeistoffen op de bank en zet geen natte voorwerpen op het leer.
 5. Verwijder vlekken zo snel mogelijk: Als er toch een vlek op de leren bank komt, verwijder deze dan zo snel mogelijk met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Wrijf niet te hard, want hierdoor kan de vlek erger worden.
 6. Gebruik geen schurende materialen: Gebruik geen schurende materialen zoals schuurpapier of staalwol om vlekken te verwijderen, want hierdoor kan het leer beschadigd raken.

Door deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je leren bank er goed blijft uitzien en langer meegaat.

Relevante blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *